Pannkaka
Ingredienser
8 portioner
2 ½ dl
 vetemjöl
                    1 dl
 speltmjöl
                    7 ½ dl
 mjölk
                    2
 ägg
                    ½ tsk
 kardemumma
                    ½ tsk
 salt
                    Rårörda bär
4 dl
 bär (200 g)
                    Cirka 3 msk
 socker
                    Vaniljkvarg
2 dl
 kvarg
                    ½ dl
 mjölk
                    ½ tsk
 vaniljpulver
                    Cirka 2 msk
 socker
                    Så gör du
- Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla och värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan i cirka 20–30 minuter tills den fått fin färg. Servera pannkakan med rårörda bär och vaniljkvarg.
 
               
       
      