Pannkaka
Ingredienser
8 portioner
2 ½ dl | vetemjöl |
1 dl | speltmjöl |
7 ½ dl | mjölk |
2 | ägg |
½ tsk | kardemumma |
½ tsk | salt |
Rårörda bär |
|
---|---|
4 dl | bär (200 g) |
Cirka 3 msk | socker |
Vaniljkvarg |
|
---|---|
2 dl | kvarg |
½ dl | mjölk |
½ tsk | vaniljpulver |
Cirka 2 msk | socker |
Så gör du
- Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla och värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan i cirka 20–30 minuter tills den fått fin färg. Servera pannkakan med rårörda bär och vaniljkvarg.
