• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Paj på vintersquash

Paj på vintersquash

Ingredienser


Pajbotten

100 g
smör
100 g
kvarg
½ dl
socker
3 dl
vetemjöl eller speltsikt

Fyllning

4 dl
kokt, mosad vintersquash, anvisning nedan
1 dl
äppelmos, lätt sötad
1 dl
muscovadosocker
1 nypa
salt
1 tsk
kanel
½ tsk
nejlika
1 msk
riven ingefära
½
lime, saft
1 krm
äkta vanilj eller ½ msk vaniljsocker
4 st
ägg
2 dl
gräddmjölk

Så gör du


  1. Vintersquashen har hårt skal. Klyv squashen och skala eller gröp ur (med glass-skopa). Fruktköttet är hårt och måste kokas eller ugnsbakas. Koka mjukt i vatten i cirka 15 minuter. Slå av vattnet och purea med stavmixer. Moset kan frysas ner för vinterns mustiga soppor, bröd eller söta bakverk.
  2. Blanda samman ingredienserna för pajdegen snabbt i matberedaren. Tryck ner i pajform. Ställ kallt en stund.
  3. Gör under tiden fyllningen. Blanda samman vintersquashpuré och äppelmoset, tillsätt kryddor och socker. Smaka av. Vispa samman ägg och gräddmjölk. Rör ner i smeten.
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda på 200 grader i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. Pajen är som godast avsvalnad.

MARTHA
TIPSAR

Vintersquash fungerar bra att använda i matlagning – läs mera här.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Paj på vintersquash

Detta kan intressera dig

Lucka 5: Ungmarthas julkalender

Sätt en personlig prägel på julhälsningarna i år med egenpysslade julkort! Med lite kreativitet och omtanke kan du skapa unika kort som sprider glädje och värme till nära och kära.

UngMartha

Lucka 4: Ungmarthas julkalender

Fånga julens smaker och stämning med en festlig tomat- och mozzarellakrans! En vacker och enkel rätt som blir ett garanterat blickfång på julbordet – både god och dekorativ.

UngMartha

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet