Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Paj på rester

Paj på rester

Ingredienser


Pajbotten

1 1/2 dl
fullkornsmjöl
1 1/2 dl
vetemjöl
150 g
smör
2 msk
vatten

Fyllning

300 g
strimlad kycklingfilé, eller exemepelvis svamp
1 msk
rybsolja
1
lök
100 g
broccoli, morot eller rotsellseri
100 g
blomkål eller grönkål
100 g
körsbärstomater
2 dl
gräddfil
1 dl
mjölk
2
ägg
50 g
riven ost
salt, peppar
kryddor, exempelvis basilika och oregano

Så gör du


  1. Blanda bottnens torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smör och torra ingredienser till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en jämn deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel, och låt vila cirka 30 minuter i kylen.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Värm en stekpanna med olja och stek kycklingen tills den fått fin färg. Ställ åt sidan.
  5. Skala löken och skär i tunna skivor. Skölj grönsakerna och tomaterna och skär dem i grova bitar.
  6. Gör äggstanningen: Blanda mjölk, gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt salt, peppar och kryddor.
  7. Lägg kyckling, grönsaker och riven ost i pajformen i några lager. Häll över äggstanningen.
  8. Grädda i ugnen i cirka 35–45 minuter tills äggstanningen blivit fast och pajen fått en lätt gyllenbrun färg. Låt pajen svalna minst 10 minuter innan servering.

MARTHA
TIPSAR

Använd rester! I det här receptet kan du byta ut både köttet, grönsakerna och rotsakerna till annat du hittar i kylskåpet. Det är en riktig restpaj, som sväljer det mesta. Kolla om du har grönsaker eller rotsaker som börjat bli lite mjuka och trista i grönsakslådan. Eller kanske rester från gårdagens middag.

Kategorier

  • Recept
  • Middag
  • Ugnsrätt
  • Salta bakverk
  • Grönsaker
  • Kyckling
  • Svinnkampen
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Paj på rester

Detta kan intressera dig

Kycklinglåda med korn

Kycklinglåda med korn

Recept
Pastagratäng med linser

Pastagratäng med linser

Recept
Potatis- och köttlåda i ugn

Potatis- och köttlåda i ugn

Recept
Ugnsomelett med fiskröra

Ugnsomelett med fiskröra

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet