• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Omelettrulle

Omelettrulle

Ingredienser


8 portioner


75 g
smör
1 ½ dl
mjöl
5 dl
mjölk
4
ägg
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Nässelfyllning

150 g
förvälld nässla eller spenat
2
vårlökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
2 msk
mjöl
2 dl
mjölk
½ tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
riven muskotnöt
200 g
fetaost
Ost till gratinering

Så gör du


  1. Koka ihop en vitsås genom att smälta smör och tillsätta mjöl, späd med mjölk tills du får en slät sås. Låt småkoka några minuter under omrörning.
  2. Knäck äggen och skilj äggvitorna från gulorna. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i smeten. Bred ut på en plåt beklädd med bakplåtspapper. Grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter.
  4. Fräs under tiden de förvällda nässlorna eller spenaten i en skvätt olja. Tillsätt lök och smaksätt. Strö över mjöl och späd på av mjölken. Låt småkoka en stund.
  5. Stjälp upp omeletten på ett smörpapper. Bred ut den gröna stuvningen och smula över fetaosten. Rulla ihop så att skarven blir neråt, strö över lite ost och gratinera på ugnsfast form i 225 grader i cirka 8 minuter. Servera varm.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Vilda växter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Omelettrulle

Detta kan intressera dig

Laga mat på inhemska fiskkonserver

Den konserverade tonfisken är en vanlig stapelvara i många finska hem men visste du att det går att hitta inhemska motsvarande produkter? Nu testar vi dem. Vi går igenom fördelarna med att välja in...

Smartfisken har sin givna plats på tallriken – nytt fiskprojekt från Marthaförbundet

Marthaförbundet inleder sitt nya projekt ”Smartfisk - Från hav till tallrik” som syftar till att öka konsumtionen av inhemsk fisk och lyfta fram Östersjöns outnyttjade fiskarter, den så kallade sma...

Hushåll

Glutenfri tårtbotten

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet