Omelett – man tager vad man haver
Ingredienser
6 | ägg |
1 | gul lök |
1 msk | smör eller olja |
1 | grön paprika |
100 g | bönor |
2 | stora tomater |
250 g | grynost |
1 dl | vatten |
½ tsk | salt |
1 krm | peppar |
Så gör du
- Skala och hacka löken. Fräs den sakta i smör i en stekpanna tills löken är genomskinlig.
- Skiva paprikan och låt den fräsa med en stund. Blanda ner bönorna.
- Skiva tomaterna och lägg dem på grönsakerna i pannan. Klicka grynost mellan tomatskivorna.
- Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
- Häll omelettsmeten över grönsakerna och täck pannan med lock eller aluminiumfolie.
- Lyft försiktigt på grönsakerna här och där så omelettsmeten kommer ner emellan.
- Låt omeletten stelna, det tar 10–15 minuter. Servera med bröd.
