• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Spenatpaj

Spenatpaj

Ingredienser


Deg

2 dl
vetemjöl
125 g
smör
½ burk
kvark
1 dl
riven ost

Fyllning

2 paket
fryst spenat
1
medelstor gul lök
2 krukor
färsk basilika
2
vitlöksklyftor
2 msk
god olivolja
1 ½ dl
riven ost
1 dl
matlagningsgrädde
1
ägg
salt, nymald svartpeppar och muskotnöt 1
50 g
blåmögelost
3–4 msk
pinjefrön
Till garnering: basilikablad

Så gör du


  1. Nyp samman vetemjöl och smör. Tillsätt kvarg och osten. Tryck ut degen i en låg pajform och ställ den kallt i en halv timme Förgrädda pajbottnen 10 minuter. i 225 grader.
  2. Pressa ut all överflödig vätska ur den tinade spenaten i en trådsil. Finhacka löken och hacka även basilikan smått.
  3. Värm olivolja i en kastrull och lägg i lökhacket och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt basilikan och spenaten. Låt allt koka en stund. Låt den sedan svalna och tillsätt sedan osten, grädde och ett lätt uppvispat ägg.
  4. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och fördela mögelosten över i små klickar. Garnera med pinjefrön och grädda tills osten smält och pajkanterna blivit bruna.


Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Spenatpaj

Detta kan intressera dig

Hållbar sopsortering i hemmet

Maria Österåker är Marthaförbundets ekonomirådgivare med expertis inom cirkulärtänk – från återvinning och återbruk till zerowaste. Här delar hon sina tips om hur vi alla kan bidra till att främja ...

Ekonomi

8 tips för ett mer välorganiserat hem

Vill du ha ett hem som känns prydligt utan att städningen tar över din vardag? Här kommer 8 enkla tips!

Hushåll

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet