• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Spenatpaj

Spenatpaj

Ingredienser


Deg

2 dl
vetemjöl
125 g
smör
½ burk
kvark
1 dl
riven ost

Fyllning

2 paket
fryst spenat
1
medelstor gul lök
2 krukor
färsk basilika
2
vitlöksklyftor
2 msk
god olivolja
1 ½ dl
riven ost
1 dl
matlagningsgrädde
1
ägg
salt, nymald svartpeppar och muskotnöt 1
50 g
blåmögelost
3–4 msk
pinjefrön
Till garnering: basilikablad

Så gör du


  1. Nyp samman vetemjöl och smör. Tillsätt kvarg och osten. Tryck ut degen i en låg pajform och ställ den kallt i en halv timme Förgrädda pajbottnen 10 minuter. i 225 grader.
  2. Pressa ut all överflödig vätska ur den tinade spenaten i en trådsil. Finhacka löken och hacka även basilikan smått.
  3. Värm olivolja i en kastrull och lägg i lökhacket och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt basilikan och spenaten. Låt allt koka en stund. Låt den sedan svalna och tillsätt sedan osten, grädde och ett lätt uppvispat ägg.
  4. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och fördela mögelosten över i små klickar. Garnera med pinjefrön och grädda tills osten smält och pajkanterna blivit bruna.


Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Spenatpaj

Detta kan intressera dig

Cs-möte

Innan styrelsemötet har du möjlighet att ställa frågor eller komma med synpunkter till din regionala representant. Detta är ett utmärkt tillfälle att framföra dina tankar och idéer, så tveka inte a...

En glutenfri jul i Marthaförbundets julkalender

I år tar Marthaförbundets julkalender avstamp i glutenfria recept. Hushållsrådgivare Fanny Nykvist bjuder på kunskap och inspiration om glutenfria julklassiker.

Hushåll

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet