• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Norspiroger

Norspiroger

Ingredienser


12 piroger


Deg

250 g
smör eller margarin
250 g
kvarg
4 1/2 dl
jästbrödsmjöl eller fullkornsvetemjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

1 dl
korngryn eller fullkornsris
1
lök
2
kokta ägg
1/2 knippe
dill
200 g
rensad nors
2 tsk
rivet citronskal
2 tsk
salt

För pensling

1
ägg

Deg


  1. Blanda det rumsvarma smöret och kvargen i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en skild skål, och rör sedan ihop med smörblandningen. Knåda till en jämn massa och låt stå i kylskåpet i minst en timme.

Fyllning


  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka korngrynen enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
  3. Hacka lök, ägg, dill och nors, och blanda dem med korngrynen, tillsammans med rivet citronskal och salt.

Piroger


  1. Kavla ut degen till en 1/2 cm tjock platta. Skär ut 10 cm stora cirklar, lägg en matsked fyllning i mitten och vik ihop till en halvmåne. Repetera med överbliven deg tills du använt all fyllning.
  2. Lägg pirogerna på en bakplåt och pensla dem med ägg. Grädda pirogerna i mitten av ugnen i 15–20 minuter, eller tills de blivit djupt gyllenbruna.

MARTHA
TIPSAR

Använd eventuella degrester för att göra dekorationer som du kan lägga på pirogerna, till exempel i form av små fiskar. Lägg dekorationerna på penslade piroger.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål
  • Picknick
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Piroger
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Smartfisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Norspiroger

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet