Nässelsoppa/Spenatsoppa
Ingredienser
2 l
nässlor, toppskott eller cirka 150 g djupfryst spenat
3 msk
smör eller margarin
4 msk
vetemjöl
5 dl
grönsaksbuljong
5 dl
mjölk
½–1 ½ tsk
salt
Riven eller mald muskotnöt
Så gör du
- Förväll nässlorna. Häll dem i kokande vatten. Låt dem koka några minuter. (Skölj av nässlorna med kallt vatten om de ska frysas in.) Hacka dem med kniv eller kör dem i en matberedare.
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om med en trägaffel. Låt det fräsa, men inte ta färg.
- Tillsätt buljongen och mjölken i omgångar, rör om ordentligt. Tillsätt spenaten eller nässlorna. Låt soppan koka sakta i 5 minuter. Krydda och smaka av.
![Nässelsoppa/Spenatsoppa](/uploads/Artiklar/_1200x800_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 1200w, /uploads/Artiklar/_2400x1600_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 2400w, /uploads/Artiklar/_992x661_crop_center-center_82_line/nasslor.jpg 992w, /uploads/Artiklar/_1984x1322_crop_center-center_61_line/nasslor.jpg 1984w, /uploads/Artiklar/_768x512_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 768w, /uploads/Artiklar/_1536x1024_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1536w, /uploads/Artiklar/_576x384_crop_center-center_60_line/nasslor.jpg 576w, /uploads/Artiklar/_1152x768_crop_center-center_45_line/nasslor.jpg 1152w)