• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Nässelsemlor

Nässelsemlor

Ingredienser


Cirka 25 semlor


5 dl
mjölk eller surmjölk
1 dl
torkade eller frysta nässlor
40 g
jäst
½ tsk
salt
½ dl
sirap
½ dl
rybsolja
6 dl
rågmjöl
8–9 dl
vetemjöl

Så gör du


  1. Om du använder torkade nässlor, blötlägg dem i vätskan cirka 1 timme.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna i blandningen och knåda ut till en mjuk deg. Låt jäsa.
  3. Baka ut till semlor. Låt jäsa. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Vilda växter
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Nässelsemlor

Detta kan intressera dig

Spelttoast

Recept

**Stickcafé i Dickursby**

Dickursby Mf håller stick-café varje måndag kl.17-20. Öppet för alla intresserade.

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet