Nässelmuffins
Max 60 min
Ingredienser
20
Muffinsar
1 liter
nässelskott
150 g
mjukt smör
2 dl
socker
2
ägg
1/2 dl
havtornssaft
2 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
Glasyr
ca 3 dl
florsocker
50 g
smör
100 g
färskost, naturell
1-2 tsk
havtornssaft
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förväll nässlorna genom att lägga dem ner i kokande vatten, koka i 3-5 minuter, skölj med kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Krama lätt ur nässlorna och mixa dem tillsammans med havtornssaften tills du får en finfördelad grön massa. Rör ner i smörblandningen. Tillsätt äggen.
- Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och rör ner med de övriga ingredienserna.
- Häll smeten i muffinsformarna och grädda i 15 minuter.
- Vispa ihop färskosten, det mjuka smöret, saften och vaniljsockret. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. Placera en spritspåse i en hög behållare eller ett glas. Sätt glasyren i spritspåsen och spritsa på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med ätbara vilda växter, såsom smultronblad, violer eller harsyra.
