Morots- & bondbönssoppa med apelsin
Ingredienser
500 g | morot |
1 dl | bondbönekross eller röda linser |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 bit | ingefära, cirka 30 g |
Cirka 1 l | grönsaksbuljong |
1 tsk | tandoori eller annan kryddpasta |
1 | apelsin, saften + skalet |
2 msk | olja |
½ tsk | spiskummin |
½ tsk | gurkmeja |
Timjan |
Så gör du
- Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i bitar. Skala vitlöken.
- Hetta upp olja i kastrull, tillsätt spiskummin och gurkmeja. Fräs lök och morot en stund.
- Häll över av grönsaksbuljong så att det täcker grönsakerna. Tillsätt det sköljda bondbönekrosset eller linserna. Låt koka under lock tills allt är mjukt. Reglera vätskemängden under koktiden.
- Purea soppan och tillsätt apelsinsaft och -skal.
