Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    En euro i taget
    Läs mer
    Östersjöfisk åt alla
    Läs mer
    Hantera vardagen
    Läs mer
    Andra projekt Östersjöfisk åt alla Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Östersjöfisk åt alla
    • Flytta hem
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Mjöd från Marthas kokbok

Mjöd från Marthas kokbok

Ingredienser


1
citron
8 l
vatten
½ kg
socker
½ kg
farinsocker
1 flaska
öl
¼ tsk
jäst
Russin, socker

Så gör du


  1. Skala citronen med potatisskalare (tag bort kärnorna), pressa ur saften. Sätt socker, citronskal och saft i lämpligt kärl. Koka upp vattnet och häll det över.
  2. Lös upp jästen med litet ljumt vatten och ölen, tillsätt den när blandningen svalnat.
  3. Låt mjödet jäsa till följande dag i rumstemperatur.
  4. Häll en tesked strösocker och några russin i rena flaskor. Sila mjödet och häll drycken i flaskorna. Slut flaskorna med skruvkork, men inte alldeles tätt så att allt extra tryck släpps ut. Låt jäsa i rumstemperatur i ett dygn, flytta sedan flaskorna i kylen och slut korken tätt. Ifall trycket verkar hårt i flaskorna kan du skruva försiktigt på korkarna för att släppa ut lite av trycket i flaskan.
  5. Låt mjödet stå rumsvarmt i ett dygn. Förvara det sedan kallt. Mjöden är redo att dricka när russinen stigit upp till ytan.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Dryck
  • Mattraditioner
  • Valborg
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Mjöd från Marthas kokbok

Detta kan intressera dig

11.11 LÖRDAG

Marthaförbundet deltar i Marthadagen på Kimitoön

Prata pengar-podden: Maten på sommaren ska vara enkel, färgrik och inhemsk

Prata pengar-podden: Maten på sommaren ska vara enkel, färgrik och inhemsk

Ekonomi
Vinbärskräm med lakritsgrädde

Vinbärskräm med lakritsgrädde

Recept
Rökta & friterade braxenribs

Rökta & friterade braxenribs

Ekologi | Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet