Mexikansk vardagsbowl
Ingredienser
250 g | pulled havre eller malet kött |
4 portioner | kokt fullkornsris |
1 msk | tacokrydda |
Salt, peppar | |
½ | gurka |
250 g | körsbärstomater |
1 burk | majs |
2 | morötter |
1 | avokado (kan uteslutas) |
1 burk | valfria bönor |
1 kruka | koriander |
Crème fraîche eller gräddfil | |
Valfri chilisås |
Hemlagade tortillabröd, 8 st |
|
---|---|
4 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
½ tsk | salt |
2 msk | olja |
1 ½–2 dl | vatten |
Så gör du
- Koka ris för fyra portioner enligt anvisningar på förpackningen. Stek pulled havre eller köttfärsen med tacokryddan och smaka av med salt och peppar.
- Skär gurka, körsbärstomater, morötter och avokado i tärningar. Hacka koriander grovt.
- Ta fram fyra skålar och lägg ris i botten av varje. Toppa med pulled havre eller köttfärs, grönsaker, koriander, crème fraiche, chilisås. Servera med hemlagade tortillabröd.
Hemlagade tortillabröd
- Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt en halv timme.
- Dela degen i åtta bitar, varje bit stor som en pingpongboll. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2–3 mm tjock. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt.
