Mellanmålsmuffins med färskost & honung
Ingredienser
Cirka 10–12 muffins
2 dl
vetemjöl
2 dl
vetekli
1 dl
solrosfrön
¼ tsk
salt
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 dl
olja
½ dl
farinsocker
1 ½ dl
surmjölk
1
ägg
½ dl
sirap
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj muffinsformarna om du har en muffinsplåt. Om du använder pappersformar, placera ut dem dubbla på en ugnsplåt.
- Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
- Vispa olja, farinsocker, surmjölk, ägg och sirap i en annan skål.
- Rör ner den flytande smeten i de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop degen.
- Fyll muffinsformar och grädda muffinsen i cirka 15 minuter. Känn med en kaksticka om de är färdiga.
- Servera med smör eller färskost och honung.
![Mellanmålsmuffins med färskost & honung](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A4576.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A4576.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A4576.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A4576.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A4576.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A4576.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A4576.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A4576.jpg 1152w)