• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Marthaost med picklade grönsaker på havretunnbröd

Marthaost med picklade grönsaker på havretunnbröd
Max 45 min

Ingredienser


4 st


Marthaost

200 g
kvarg
300 g
gräddfil
½ tsk
salt
½ tsk
rosépeppar
1 dl
finhackade örter

Picklade grönsaker

1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
½ tsk
salt
2
morötter
1
kålrabbi

Havretunnbröd

2 ½ dl
havremjöl
1 ½ dl
turkisk yoghurt
½ tsk
bakpulver
½ tsk
salt
Rybsolja till stekning

Marthaost


  1. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll över i ett kaffefilter och låt rinna av i ett kärl över natten. Justera smaken och sältan enligt smak. Osten håller i kylen ca 4 dygn.

Picklade grönsaker


  1. Börja med att pickla grönsakerna: blanda ingredienserna till lagen och rör om tills sockret har löst sig (det funkar bra även med kallt vatten). Skala grönsakerna och strimla sedan tunt (julienne). Häll lagen över grönsakerna och förvara i en burk i minst en halv timme innan servering. Grönsakerna håller sig bra i kyl i upp emot två veckor.

Tunnbröd


  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och blanda tills du har en klibbig smet. Täck med en kökshandduk och låt vila ca 15 minuter.
  2. Dela smeten i 4 delar. Tillsätt lite mera mjöl om den känns klibbig. Strö havremjöl på ett bakbord, forma bitarna till bollar och kavla ut degen till tunna bröd.
  3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite rybsolja. Stek bröden på medelhög värme ca 2 minuter per sida
  4. Servera tunnbröden med marthaost, picklade grönsaker och toppa gärna med groddar!

MARTHA
TIPSAR

Ta tillvara vasslen som rinner ur osten i bakning!

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Mellanmål
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Marthaost med picklade grönsaker på havretunnbröd

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet