Marängsviss
Ingredienser
30 | små maränger |
2 dl | vispgrädde |
3 dl | kvarg |
1 tsk | vaniljsocker |
2 msk | pudersocker |
3 dl | bär, exempelvis blåbär och hallon |
Sockerkulor eller strössel till dekoration |
Chokladsås |
|
---|---|
100 g | mörk choklad |
25 g | smör |
1 dl | grädde |
Maränger |
|
---|---|
3 | äggvitor |
2 ½ dl | strösocker |
Så gör du
- Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker och vaniljsocker.
- Värm upp smör och grädde i en kastrull. Tillsätt den mörka chokladen och rör tills chokladen smultit.
- Lägg upp marängsvissen genom att varva maränger, gräddblandning, bär och chokladsås. Servera direkt.
Maränger
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum i ett rent kärl. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 minuter, tills du får en blank och fin massa.
- Lägg massan i en spritspåse och spritsa små maränger på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
