• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Marängpaj med äpple

Marängpaj med äpple

Ingredienser


10 portioner


Botten

1 dl
mjukt smör
1 dl
socker
1
äggula
1 tsk
bakpulver
2 dl
vetemjöl, spelt eller grahamsmjöl
1 dl
rågkli

Fyllning

5 st
syrliga äpplen
1 ½ dl
vatten
2 tsk
kanel
½ tsk
ingefära
3 msk
ljus sirap
½ dl
vatten
2 msk
Maizena
3
äggvitor
2 msk
pudersocker
En skvätt
ättika

Så gör du


  1. Vispa ihop smör och socker till skum. Rör ner äggulan i blandningen. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem litet i taget.
  2. Tryck ner degen i en form med löstagbar botten, fyll botten och kanterna upp till 2 cm.
  3. Skala och strimla äpplena. Koka äppelbitarna i vattnet smaksatt med kanel, ingefära och sirap tills de blir mos.
  4. Blanda ut Maizena i en skvätt kallt vatten och tillsätt blandningen i äppelfyllningen. Koka några minuter, tills blandningen börjar stelna. Häll blandningen i formen ovanpå degen.
  5. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter. Ta ut pajen ur ugnen.
  6. Vispa äggvitorna till ett tätt skum och tillsätt socker och skvätten ättika. Det färdiga skummet är fast och glansigt.
  7. Spritsa eller bred ut marängen på äppelfyllningen och fortsätt gräddningen i 200 grader, tills marängens yta fått en vacker färg.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Ägg
  • Frukt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Marängpaj med äpple

Detta kan intressera dig

Cs-möte

Innan styrelsemötet har du möjlighet att ställa frågor eller komma med synpunkter till din regionala representant. Detta är ett utmärkt tillfälle att framföra dina tankar och idéer, så tveka inte a...

Marthas påskbord - här hittar du alla klassiska påskrecept!

Fira påsken med smakfulla och traditionella rätter som lyfter påskbordet till nya höjder. Här samlar vi Marthas bästa påskrecept.

Hushåll

Läs Harriet Abrahamssons tacktal från prisutdelningen

Årets Fredrika Runeberg-stipendiat Harriet Abrahamsson har på ett samhällsmoderligt sätt engagerat sig inom förebyggande arbete mot mobbning, våld och utanförskap.

Marthaförbundet

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet