Lökpaj
Ingredienser
8 bitar
Pajdeg |
|
---|---|
2 ½ dl | vetemjöl |
75 g | smör |
1 dl | kvark |
Fyllning |
|
---|---|
3–4 | lökar (godast blir pajen om du mixar gul lök, rödlök och vitlök) |
2 msk | rybsolja |
2 dl | crème fraiche eller grädde |
1 | ägg |
½ tsk | salt |
1 krm | vit- eller grönpeppar |
Så gör du
- Finfördela smöret i vetemjölet och tillsätt därefter kvarken.
- Låt degen vila svalt en stund.
- Skala löken och skär den i strimlor. Fräs den mjuk i olja. Låt svalna.
- Täck pajbottnen med löken.
- Blanda ägg och crème fraiche. Salta och peppra.
- Häll blandningen på pajen. Grädda i 200 graders ugnsvärme 30–35 minuter. Servera pajen varm.
