• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Linsdipp

Linsdipp

Ingredienser


2 ½ dl
röda linser
1 tsk
salt
½–1 tsk
gurkmeja
½–1 tsk
chilipeppar
8 dl
vatten
1–2
lökar
1–2 msk
olja
1 tsk
pressad vitlök
1 tsk
riven färsk ingefära
1 ask
körsbärstomater
2 tsk
garam masala (Indisk kryddblandning)
2 msk
hackad färsk koriander
2 dl
naturell yoghurt (välj ett veganskt alternativ för en vegansk dipp)

Så gör du


  1. Koka linserna i vattnet tillsammans med salt, gurkmeja och chilipeppar. Det tar cirka 10–15 minuter.
  2. Hacka löken riktigt fint, pressa vitlöken och riv ingefäran. Fräs allt detta i oljan.
  3. Finhacka tomaterna och tillsätt dem. Låt det koka sakta tills det är mjukt, tillsätt cirka ½ dl vatten.
  4. Tillsätt linserna, garam masala, färsk koriander och runda av med yoghurten.

MARTHA
TIPSAR

De lätt kokta röda linserna blir perfekta i denna dippsås. Servera den gärna varm med ett Indiskt bröd.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Baljväxter
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Linsdipp

Detta kan intressera dig

Bli skogsguide med Martha (Pargas)

Vill du bidra till att fler seniorer får njuta av naturens läkande kraft? Marthaförbundet utbildar nu skogsguider som kan leda trygga, inspirerande och lågtröskel vandringar för personer i åldern 6...

Så här bygger du familjens rutiner

Rutiner ger familjevardagen struktur och trygghet. När hela familjen vet vad som händer under dagen, veckan och månaden finns det alltid något att luta sig mot. Marthaförbundet tipsar om hur du byg...

Hushåll

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet