• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Leverpastej

Leverpastej

Ingredienser


400 g lever, nöt eller vilt
2 gula lökar
1 litet syrligt äpple
50 g ansjovisfilé
200 g fläskfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
½ msk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk konjak eller sherry, kan uteslutas

Så gör du


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  3. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kör så att allt blandas eller mal två gånger.
  4. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, eventuellt konjak eller sherry. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord form, 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  6. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Jul
Leverpastej

Detta kan intressera dig

30.8 SÖNDAG

Nationella svampveckan

Marthashopen är öppen igen

Marthashopen är öppen igen

Gäddwallenbergare

Gäddwallenbergare

Recept
Kall mannagrynspudding ur Marthas kokbok

Kall mannagrynspudding ur Marthas kokbok

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet