Köttbullar med äpple, blomkålsquinoa & lingonsylt
Ingredienser
1 dl
 ströbröd
                    2 dl
 vatten
                    Cirka 400 g
 ekologisk köttfärs, nöt eller vilt
                    ½–1 tsk
 salt
                    1 krm
 svartpeppar
                    1 msk
 olja
                    1 dl
 rivet äpple
                    2 msk
 hackad persilja
                    1
 vitlöksklyfta
                    Blomkålsquinoa
2 dl
 kokt quinoa
                    0,5 huvud
 blomkål
                    Grönsaksbuljong
                    1
 citron, skalet
                    1 msk
 olivolja
                    Salt, svartpeppar
                    Köttbullar
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla någon minut.
- Tillsätt färs, salt och peppar, rivet äpple och hackad persilja och blanda väl.
- Rulla färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter.
Blomkålsquinoa
- Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka blomkålen mjuk. Skär blomkålen smått och blanda med quinoan.
- Blanda i örter och rivet citronskal och olivolja. Servera med köttbullarna och lingonsylt.
 
               
       
      