Köttbullar med äpple, blomkålsquinoa & lingonsylt
Ingredienser
1 dl | ströbröd |
2 dl | vatten |
Cirka 400 g | ekologisk köttfärs, nöt eller vilt |
½–1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 msk | olja |
1 dl | rivet äpple |
2 msk | hackad persilja |
1 | vitlöksklyfta |
Blomkålsquinoa |
|
---|---|
2 dl | kokt quinoa |
0,5 huvud | blomkål |
Grönsaksbuljong | |
1 | citron, skalet |
1 msk | olivolja |
Salt, svartpeppar |
Köttbullar
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla någon minut.
- Tillsätt färs, salt och peppar, rivet äpple och hackad persilja och blanda väl.
- Rulla färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter.
Blomkålsquinoa
- Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka blomkålen mjuk. Skär blomkålen smått och blanda med quinoan.
- Blanda i örter och rivet citronskal och olivolja. Servera med köttbullarna och lingonsylt.
