Kött- och grönsakswok
Ingredienser
4–5 portioner
- 400 g färsk skinka
- 5 msk soja
- 2 tsk vinäger
- 2–3 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk spiskummin
- 1–2 tsk riven ingefära
- 2 msk olja
- 1 morot
- 200 g broccoli
- 1 fänkål
- 1 liten purjolök
- 1 röd paprika
- ev. några stjälkar persilja
Strimla köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda ihop soja, vinäger, vitlök, spiskummin och ingefära och häll marinaden över köttet. Tillslut påsen och låt köttet marineras i kylskåpet minst ett par timmar. Skala och hacka moroten och strimla paprikan. Skär purjon i ringar, broccolin i små knippen och fänkålen i mindre bitar. Värm upp en wokpanna och häll i hälften av oljan. Woka först köttet och lägg det åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs moroten och fänkålen. Blanda sedan ner purjolök och broccoli och fräs en stund. Tillsätt köttet samt marinaden och hetta upp. Strö ev. över lite finklippt persilja.
