• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Kött- och grönsakswok

Kött- och grönsakswok

Ingredienser


4–5 portioner



  • 400 g färsk skinka
  • 5 msk soja
  • 2 tsk vinäger
  • 2–3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1–2 tsk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 morot
  • 200 g broccoli
  • 1 fänkål
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • ev. några stjälkar persilja

Strimla köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda ihop soja, vinäger, vitlök, spiskummin och ingefära och häll marinaden över köttet. Tillslut påsen och låt köttet marineras i kylskåpet minst ett par timmar. Skala och hacka moroten och strimla paprikan. Skär purjon i ringar, broccolin i små knippen och fänkålen i mindre bitar. Värm upp en wokpanna och häll i hälften av oljan. Woka först köttet och lägg det åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs moroten och fänkålen. Blanda sedan ner purjolök och broccoli och fräs en stund. Tillsätt köttet samt marinaden och hetta upp. Strö ev. över lite finklippt persilja.

MARTHA
TIPSAR

Servera woken med nudlar eller ris.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
Kött- och grönsakswok

Detta kan intressera dig

Grön smoothie

Grön smoothie

Recept
Smörrebröd med böckling

Smörrebröd med böckling

Recept
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Recept
Konservering

Konservering

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet