• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kött- & grönsakswok

Kött- & grönsakswok

Ingredienser


4–5 portioner


400 g
färsk skinka
5 msk
soja
2 tsk
vinäger
2–3
pressade vitlöksklyftor
1 tsk
spiskummin
1–2 tsk
riven ingefära
2 msk
olja
1
morot
200 g
broccoli
1
fänkål
1 liten
purjolök
1
röd paprika
Några stjälkar
persilja

Så gör du


  1. Strimla köttet och lägg det i en rostfri bunke. Blanda ihop soja, vinäger, vitlök, spiskummin och ingefära och häll marinaden över köttet. Lägg en tallrik som lock och låt köttet marineras i kylskåpet minst ett par timmar.
  2. Skala och hacka moroten och strimla paprikan. Skär purjon i ringar, broccolin i små knippen och fänkålen i mindre bitar.
  3. Värm upp en wokpanna och häll i hälften av oljan. Woka först köttet och lägg det åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs moroten och fänkålen. Blanda sedan ner purjolök och broccoli och fräs en stund. Tillsätt köttet samt marinaden och hetta upp. Strö eventuellt över lite finklippt persilja.

MARTHA
TIPSAR

Servera woken med nudlar eller ris.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kött- & grönsakswok

Detta kan intressera dig

Reflektera, förstå, förändra – ekonomiterapi i fem steg

Studier visar att vi ofta ärver vår syn på pengar och vårt ekonomiska självförtroende från våra föräldrar. Men det betyder inte att vi ska fastna i gamla mönster. Genom att bli medveten om vad vi b...

Ekonomi

Burkfisk på menyn

Har du inte tillgång till färsk fisk, varför inte äta konserverad fisk? Det är faktiskt inte alls så dumt.

Hushåll

Matkulturveckan 2024 - här är programmet!

I år uppmärksammar Marthaförbundet matkultur i en hel vecka med start den 3 oktober fram till den 10 oktober. I år står de finländska kulturspannmålen i fokus. Marthaförbundets hushållsrågivare Eli...

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet