Kornotto med svamp
                        
                            
                        
                        Max 45 min
                    
                                Ingredienser
2 portioner
2 dl
 korn, välj gärna en kornprodukt med kortare koktid, t.ex. 15 minuter
                    0,3 dl
 torkad svamp, t.ex. trattkantareller
                    1
 gul lök
                    olja eller smör
                    1/2
 buljongtärning
                    6–8 dl
 vatten
                    salt och peppar
                    - Värm olja i en kastrull. Tillsätt lök, korn och svamp och fräs en stund under omrörning.
 - Tillsätt smulad buljongtärning och lite vatten i taget. Fortsätt att röra och tillsätt vatten vartefter det kokar in i kornet.
 - Smaka av med salt och peppar.
 
Kornotton kan lyxas till med en skvätt torrt vittvin eller äppelcider som tillsätts med vätskan. Strax innan servering kan även riven ost vändas ner.