• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kassler med rabarber

Kassler med rabarber
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


4
skivor kassler
Salt
Ca 1/2
chili eller cirka ½ tsk chiliflakes
2–4
vitlöksklyftor
Olja

Sås

2
gula lökar
200 g
rabarber
1 msk
finhackad färsk ingefära
2 msk
honung
1 tsk
salt
Ca 2–4 dl
vatten

Gör så här:


  1. Salta köttet på båda sidorna.
  2. Finhacka chili och vitlök, gnid in i köttet. Låt köttet stå och dra till sig smak från kryddorna.
  3. Skär rabarbern i små bitar. Skala och halvera löken, skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme tills det får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och lyft köttet åt sidan. Tillsätt lök, rabarber och ingefära i stekpannan och stek en stund så att löken får lite färg.
  5. Tillsätt honung, salt och en del av vattnet och låt koka ihop till en simmig sås. Tillsätt mer vatten vid behov.
  6. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt koka på svag värme en stund i rabarbersåsen tills köttet är genomstekt.
  7. Smaka av. Servera med potatis och sallad från trädgården.

Den smakliga kasslern med chili och vitlök serveras med en rabarbersås med ingefära. Köttet passar också fint på grillen!

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kassler med rabarber

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet