• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kardemummasnurror

Kardemummasnurror
Över 60 min

Ingredienser


24 stycken


5 dl
mjölk
50 g
jäst eller 22 g torrjäst
150 g
mjukt smör
2 dl
socker
2
ägg
4 dl
emmersikt
8 dl
lantvetesikt
2 tsk
kardemumma
1 tsk
salt
ägg till pensling

Fyllning

150 g
mjukt smör
1 dl
socker
2 msk
malen kardemumma

Så gör du


  1. Värm mjölken fingervarm och tillsätt jäst.
  2. Rör ner resten av ingredienserna och knåda sedan degen tills den är elastisk och slät, 10–15 minuter. Täck och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Fyllning: rör ihop smör, socker och kardemumma till en jämn smet.
  4. Dela degen i två. Häll ut den på en lätt mjölad yta och kavla ut den till en cirka 20 x 30 cm stor rektangel. Bred ut fyllningen över degen
  5. Vik den ena långsidan en tredjedel över degen och den resterande tredjedelen över denna. Pressa lätt ihop degen och skär ut 12 remsor.
  6. Tvinna remsorna till spiraler och snurra dem några varv runt två fingrar till en knut. Lägg i bull- eller muffinsformar, täck och låt jäsa i 30 minuter. Repetera med resten av degen.
  7. Pensla bullarna med ägg. Grädda i 200 grader i cirka 12–15 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Bullar
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Kulturspannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kardemummasnurror

Detta kan intressera dig

Kolumn: Julen är en högtid för emotionellt arbete

Philip Teir uppmärksammar det omfattande emotionella arbete som kvinnor ofta bär under julhelgen, och betonar vikten av samarbete och planering i parrelationer – för att undvika att hela ansvaret h...

Tidskriften Martha

Lucka 20: Ungmarthas julkalender

Fröknäcke är både enkelt att göra och fantastiskt gott – perfekt till ostbrickan, som mellanmål eller på julbordet. Med sina frasiga kanter och smakrika frön blir det en uppskattad favorit hos både...

UngMartha

Kanelbullar med emmer och lantvete

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet