Kantarellpaj
                        
                            
                        
                        Max 60 min
                    
                                Ingredienser
3 dl
 vetemjöl
                    1 dl
 speltmjöl
                    150 g
 kallt smör
                    3 msk
 vatten
                    1 liter
 kantareller
                    2 msk
 smör
                    1 dl
 färsk persilja
                    1
 liten purjolök
                    3
 ägg
                    2 dl
 grädde
                    1 dl
 mjölk
                    1 dl
 riven stark ost
                    salt, svartpeppar
                    Så gör du:
- Mät upp mjöl i en skål och lägg i smöret. Knåda till en smulig massa. Häll i vatten och knåda snabbt till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant på cirka 25 cm i diameter. Ställ i kylen och låt vila i cirka 20 minuter.
- Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Hacka purjolöken i ringar. Tillsätt en smörklick och purjolök i den heta pannan tillsammans med svampen. Fräs i 5–7 minuter. Smaka av med nymalen svartpeppar och finhackad persilja.
- Vispa ihop äggstanningen och salta. Häll ut fyllningen och äggstanningen. Strö över riven ost.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
 
               
       
      