Kantarellpaj
Ingredienser
3 dl | vetemjöl |
1 dl | speltmjöl |
150 g | kallt smör |
3 msk | vatten |
1 liter | kantareller |
2 msk | smör |
1 dl | färsk persilja |
1 | liten purjolök |
3 | ägg |
2 dl | grädde |
1 dl | mjölk |
1 dl | riven stark ost |
salt, svartpeppar |
Gör så här:
- Mät upp mjöl i en skål och lägg i smöret. Knåda till en smulig massa. Häll i vatten och knåda snabbt till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant på cirka 25 cm i diameter. Ställ i kylen och låt vila i cirka 20 minuter.
- Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Hacka purjolöken i ringar. Tillsätt en smörklick och purjolök i den heta pannan tillsammans med svampen. Fräs i 5–7 minuter. Smaka av med nymalen svartpeppar och finhackad persilja.
- Vispa ihop äggstanningen och salta. Häll ut fyllningen och äggstanningen. Strö över riven ost.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
