• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Julstubbe

Julstubbe

Ingredienser


12 portioner


4
ägg
1 dl
socker
½ dl
potatismjöl
3 msk
kakao
2 msk
mjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

250 g
smaksatt kvarg, exempelvis med smak av pepparkaka
250 g
kvarg
2 dl
grädde
1 dl
florsocker
½ dl
hackad mandel
½ dl
nyponskalsmjöl

Så gör du


  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner i äggvispet.
  2. Häll ut på en bakplåtspapperbeklädd långpanna. Grädda i 225 grader i 8–10 minuter. Slå över det gräddade bottnen på ett sockrat smörpapper för att svalna. Riv av bakplåtspappret.
  3. Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker, mandel och nyponskalsmjöl. Avsmaka.
  4. Fyll rulltårtan. Rulla ihop i smörpapper. Ställ svalt.
  5. Inför serveringen kan du skära upp i tre lika stora stubbar och ringla över av smält vitchoklad och eventuellt dekorera med hackad mandel och pudersocker.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Julstubbe

Detta kan intressera dig

Säkerhetsbufferten – din bästa vän när livet händer

När du flyttar hemifrån tänker man ofta på hyra, mat och möbler, men en säkerhetsbuffert är minst lika viktig. Det är ett eget sparande som gör att du klarar oväntade utgifter utan att behöva ta lån.

Ekonomi

Cirkulärt boende – nyckeln till ett hållbart samhälle

Cirkulärt boende innebär att använda resurser effektivt och minimera avfall genom återbruk och hållbara lösningar. Emma Westerlund och Leif Östman delar med sig av sina insikter om hur vi kan skapa...

Ekonomi

Inhemska oljor tar plats i årets matkulturmagasin 2025

I årets upplaga av matkulturmagasinet djupdyker Marthaförbundet i de inhemska oljorna. Rybs och raps är de allra vanligaste oljeväxterna i Finland, men vi bekantar oss också med camelina och oljeha...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet