Julstubbe
Ingredienser
12 portioner
4 | ägg |
1 dl | socker |
½ dl | potatismjöl |
3 msk | kakao |
2 msk | mjöl |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning |
|
---|---|
250 g | smaksatt kvarg, exempelvis med smak av pepparkaka |
250 g | kvarg |
2 dl | grädde |
1 dl | florsocker |
½ dl | hackad mandel |
½ dl | nyponskalsmjöl |
Så gör du
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner i äggvispet.
- Häll ut på en bakplåtspapperbeklädd långpanna. Grädda i 225 grader i 8–10 minuter. Slå över det gräddade bottnen på ett sockrat smörpapper för att svalna. Riv av bakplåtspappret.
- Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker, mandel och nyponskalsmjöl. Avsmaka.
- Fyll rulltårtan. Rulla ihop i smörpapper. Ställ svalt.
- Inför serveringen kan du skära upp i tre lika stora stubbar och ringla över av smält vitchoklad och eventuellt dekorera med hackad mandel och pudersocker.
