• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Julbiskvier

Julbiskvier

Ingredienser


Botten

140 g
mandelmassa
5 msk
strösocker
1
äggvita

Smörkräm alternativ 1: Lingon & vitchoklad

150 g
rumstempererat smör
3 dl
florsocker
1
äggula
½ dl
lingon
100 g
finhackad vitchoklad
Cirka 200 g
mörk choklad

Smörkräm alternativ 2: Pepparkaka

150 g
rumstempererat smör
3 dl
florsocker
1
äggula
½ dl
krossade glutenfria pepparkakor
1 msk
pepparkakskrydda
Cirka 200 g
mörk choklad

Botten


  1. Riv mandelmassan fint och blanda med socker. Vispa äggvitan fluffigt. Blanda ihop äggvitan och den rivna mandelmassan med sockret.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut biskvibottnar i önskad storlek. Tänk på att forma bottnarna lite som en skål.
  3. Grädda i 180 grader i 8–10 minuter tills bottnarna fått lite färg.

Smörkräm


  1. Välj alternativ 1 eller alternativ 2.
  2. Vispa samman smör, florsocker och äggula till en jämn smet.
  3. Tillsätt därefter smaksättning.
  4. Låt smörkrämen stelna i kylen ett tag.

Montering


  1. Lägg smörkräm på avsvalnade biskvibottnar.
  2. Kyl biskvierna.
  3. Smält choklad.
  4. Doppa biskvierna i smält choklad. Låt torka och servera.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Julbiskvier

Detta kan intressera dig

Boquerones med strömming

Recept

Basrecept för gröt på flingor

Recept

**Stickcafé i Dickursby**

Dickursby Mf håller stick-café varje måndag kl.17-20. Öppet för alla intresserade.

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet