• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Ingredienser


Cirka 1 liter sylt

2 kg
jordgubbar
1 kg
socker / 1,2 l
½ tsk
natriumbensoat
½ tsk
kaliumsorbat

Så gör du


  1. Undvik i det längsta att skölja bären, om så behövs, doppa dem snabb i kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Rensa bären väl, ta bort skaft och dåliga bär.
  3. Varva bär och socker i en stor kastrull, så att de börjar safta sig, gärna över natten.
  4. Koka upp bärmassan långsamt på svag värme och låt det sakta koka i 10–20 minuter. Skaka grytan, försöka att undvika att röra om eftersom bären då krossas. Ta grytan från värmen och låt den vila några minuter.
  5. Samla ihop skummet och ta bort det med en hålslev. Rör sedan ut konserveringsmedlet i lite av sylten och rör ner det tillbaka.
  6. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Sylten skall fyllas ända upp till kanten. Tillslut med varma skruvlock. Lägg etikett på och förvara sylten svalt.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Maträtt
  • Sylter
  • Inläggningar
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Jordgubbssylt

Detta kan intressera dig

Hyresgästens rättigheter och skyldigheter

Att flytta till en hyresbostad innebär både frihet och ansvar. Genom att känna till dina rättigheter och skyldigheter redan från start kan du skapa en trygg och trivsam boendemiljö samt smidiga gra...

Ekonomi

Lantbygdsnätverkets träff om NATO och den nya beredskapen - Se Marika Danielssons anförande!

Hur bygger vi mer resilienta civilsamhällen i ett osäkrare världsläge? Det diskuterades på Lantbygdsnätverkets träff 12.3. Här kan du lyssna på Marika Danielssons anförande!

Hushåll

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet