• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Inlagda grönsaker

Inlagda grönsaker
Max 30 min

Ingredienser


Cirka 500 g
grönsaker, till exempel morot, lök, polkabeta och zucchini

1-2-3-lag

1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten

Smaksättning

Till exempel 1 lagerblad, ½ msk senapsfrön, 1 tsk fänkålsfrön eller en bit pepparrot

Gör så här


  1. Skala och skiva grönsakerna tunt.
  2. Varva grönsakerna och eventuell smaksättning i en ren, steriliserad glasburk.
  3. Koka upp lagen och häll den varma lagen över grönsakerna så att de täcks. Slut locket.
  4. Förvara svalt eller kallt, som varmast 10 grader.

Ta vara på en del av sommarskörden genom att lägga in grönsakerna i ättikslag. De passar fint att servera som tillbehör eller hacka smått för att vändas ner i en kall sås. Lagen räcker till en medelstor burk, cirka 1 liter. Om du föredrar större bitar eller skivor av rotfrukter, kan de kokas lätt före inläggning.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Inläggningar
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Rotsaker
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Inlagda grönsaker

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet