• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Inbakad äppelpaj

Inbakad äppelpaj
Max 60 min

Ingredienser


6 st
äpplen ca 500 gram
1 tsk
kanel
175 gram
smör eller margarin
1 dl
sirap
3 dl
havreflingor
1 1/2 dl
speltmjöl eller vetemjöl
1 tsk
kardemumma
1 tsk
bakpulver
2 krm
salt (kan uteslutas)
1 1/2 dl
socker

Gör så här


  1. Ta fram en pajform. Skölj äpplen och ta ur kärnhuset. Skär i klyftor.
  2. Placera på lättsmord pajforms botten, pudra kanel över äpplen. Ifall du använder sura vinteräpplen kan du i det här skedet strö över 2 msk socker. Om äpplen är mogna (fallfrukt) behövs det sällan extra socker.
  3. Smält smöret/ margarin i en liten kastrull eller i ett mikrosäkert kärl. Rör ner sirap.
  4. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Slå ihop torra ingredienserna med den varma smör-sirapblandningen och bred ut som ett täcke över de smaksatta äppelklyftorna.
  5. Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.
  6. Servera pajen som den är eller med vaniljsås eller en kula vaniljglass.





MARTHA
TIPSAR

Fyllningen kan varieras med andra frukter så som plommon, krikon, nektarin eller bär av olika slag.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Inbakad äppelpaj

Detta kan intressera dig

Bönburgare med aioli och BBQ-sås

Recept

Snart dags att städa bort sommarkläderna - tänk på det här!

Att ha en hållbar garderob handlar om att ta hand om de plagg som redan finns och se till att de används så länge som möjligt. Genom att regelbundet gå igenom din garderob kan du se till att alla p...

Hushåll

Så tar du bäst tillvara skörden - 4 tips inför hösten

När köksträdgården är fylld med läckerheter är det bra att ta tillvara på skörden vartefter den mognar. Vissa växter är mer frostkänsliga än andra. Bland de mest frostkänsliga växterna finns gurkvä...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet