• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Hemlagade fiskpinnar med broccolimos

Hemlagade fiskpinnar med broccolimos

Ingredienser


400–500 g
inhemsk vit visk, t.ex. abborre, gädda eller lake
2
uppvispade ägg
1 dl
skorpsmulor
1 dl
vetemjöl
1
ekologisk citron
Smör & olja för stekning

Broccolimos

600 g
mjölig potatis
Cirka 300 g
broccoli
1 dl
mjölk
1 msk
smör
Salt, vitpeppar

Så gör du


  1. Tina upp fisken nästan helt. Skär den i cirka 2 cm breda bitar.
  2. Doppa fiskbitarna i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje lager panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt och citronsaft.

Broccoli- & potatismos


  1. Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare och skär stjälken i skivor.
  2. Koka potatisen i cirka tio minuter. Tillsätt broccolin de sista fem minuterna.
  3. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Mellanmål
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Hemlagade fiskpinnar med broccolimos

Detta kan intressera dig

Lucka 12: Ungmarthas julkalender

Ge juldagarna en uppfriskande start med en lingonsmoothie! Med sin friska syrlighet och vackra röda färg är den lika god som den är enkel att göra. Perfekt som ett lätt mellanmål eller en näringsri...

UngMartha

Lucka 6: Ungmarthas julkalender

Trevlig självständighetsdag! Man kan bjuda på små smördegssnittar till minglet ikväll, pepparkaksformar fungerar fint också till annat än pepparkakor!

UngMartha

Pizza med fänkål och lök

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet