Hemgjord fil
Ingredienser
4 tsk
fil
8 dl
mjölk
Så gör du
- Ta fram fyra lika stora skålar eller återanvända filburkar.
- Sätt en tsk fil i varje skål eller burk och häll över 2 dl mjölk. Rör om försiktigt. Täck skålen med en ren kökshandduk och ställ den på ett varmt ställe i köket. Låt filen stå i ett dygn tills den stelnat.
- Ät filen med till exempel fruktbitar, bär, kanel eller hemlagad mysli.
![Hemgjord fil](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A4580.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A4580.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A4580.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A4580.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A4580.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A4580.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A4580.jpg 1152w)