Hembakade pitabröd
Ingredienser
Cirka 8–10 bröd
- 3 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 msk socker (kan uteslutas)
- 1 1/2 tsk salt
- Cirka 8 dl vetemjöl
Ställ ugnen på 175 grader. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Häll över till en stor skål och rör ner jäst, socker och salt. Rör om så att jästen löser upp sig. Blanda i vetemjölet lite i gången och knåda till en mjuk deg som inte är klibbig. Låt degen jäsa i en degbunke eller under en bakduk i ca. en halvtimme. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i 8–10 delar. Forma eller kavla till små runda, platta kakor. Låt pitabröden jäsa i 15 min. på ett bakplåtspapper. Ställ in en plåt i ugnen för att den skall bli het. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pitabröden på plåten. Grädda pitabröden i 15 minuter.
