• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Hembakade pitabröd

Hembakade pitabröd

Ingredienser


Cirka 8–10 bröd


3 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
socker (kan uteslutas)
1 ½ tsk
salt
Cirka 8 dl
vetemjöl

Så gör du


  1. Ställ ugnen på 175 grader.
  2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Häll över till en stor skål och rör ner jäst, socker och salt. Rör om så att jästen löser upp sig. Blanda i vetemjölet lite i gången och knåda till en mjuk deg som inte är klibbig. Låt degen jäsa i en degbunke eller under en bakduk i cirka en halvtimme.
  3. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i 8–10 delar. Forma eller kavla till små runda, platta kakor. Låt pitabröden jäsa i 15 minuter på ett bakplåtspapper.
  4. Ställ in en plåt i ugnen för att den skall bli het. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pitabröden på plåten. Grädda pitabröden i 15 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Bröd
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Hembakade pitabröd

Detta kan intressera dig

Mindre pengar på kontot? 4 tips för förmånligare umgänge under studietiden

Studielivet är ofta fyllt av nya människor, roliga upplevelser och sena kvällar, men också en ganska stram budget. Allt fler studerande märker av de ökade levnadskostnaderna. Här får du fyra idéer ...

Hushåll

Hjälp våra pollinerare att hålla naturen levande

Genom att skapa livsmiljöer som är attraktiva för pollinerare och välja växtarter som lockar dem, kan vi främja pollinerarnas närvaro i stadsmiljön.

Ekologi

Den finländska matkulturen är i ständig rörelse

Matkultur är vad vi äter, hur vi äter, med vem och var vi äter. Den är en dynamisk helhet som ständigt utvecklas, även om vissa aspekter förblir oförändrade. Det säger professor Johanna Mäkelä som ...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet