Gyllene morotssoppa
Ingredienser
4
medelstora morötter
1 bit
rotselleri
1
gul lök
3
potatisar
3 msk
olja
½ tsk
salt
1 l
grönsaksbuljong
1 dl
gräddfil
Cirka 2 tsk
sweet chilisås
- Skala rotfrukter och lök. Skär morötter, selleri och lök i bitar och lägg dem i en kastrull med olja och en nypa salt. Lägg på lock och sjud på svag värme i 20 minuter.
- Skala potatisen, skär den i skivor och lägg den i kastrullen. Värm buljongen och häll på drygt hälften. Låt småkoka cirka 15 minuter.
- Mixa soppan i matberedare eller med stavmix. Häll i resten av buljongen, rör om. Späd eventuellt med mera buljong, till önskad konsistens. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop gräddfilen med sweet chilisås, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills den ska serveras.
- Servera soppan het med gräddfilen.
![Gyllene morotssoppa](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)