Grisgryta med ingefära
Ingredienser
500 g
grisstek
1 msk
grillkrydda
2
lökar
200 g
kålrot
100 g
selleri
2
morötter
½ l
äppeljuice
½ l
vatten
1 msk
honung
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
riven ingefära
Så gör du
- Skär köttet i tärningar. Bryn i het panna, krydda med grillkrydda.
- Ansa och tärna rotsakerna, hacka löken.
- Flytta över köttet i en ugnsfast gryta eller form och tillsätt grönsakerna. Häll över av vätskan tills ingredienserna täcks. Tillsätt salt och peppar.
- Badda grytan i 175 graders ugn i cirka 2 timmar eller badda på spisen under lock.
- Tillsätt ingefäran mot slutet av tillredningen. Servera med kokt potatis eller fullkornsris.
![Grisgryta med ingefära](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)