• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Gös-, sik- eller gäddfilé i paprikasås

Gös-, sik- eller gäddfilé i paprikasås

Ingredienser


600 g
gös-, sik- eller gäddfilé
1
grön paprika
1
röd paprika
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olja
3 msk
vetemjöl
3 dl
fiskbuljong
1 dl
matlagningsgrädde
½ tsk
timjan
Vitpeppar, salt

Så gör du


  1. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala löken och hacka den. Fräs grönsakerna i olja på svag värme en kort stund. Strö på mjölet och rör om väl.
  2. Ta kastrullen från värmen, häll i fiskbuljongen. Koka upp under omrörning. Häll i matlagningsgrädden. Smaksätt med timjan, vitpeppar och salt om det behövs. Såsen ska vara tjock eftersom fisken under kokningen ger ifrån sig vätska.
  3. Dela fiskfiléerna i mindre bitar. Lägg ner dem i såsen och sjud alltsammans på svag värme tills fisken är vit och fast.
  4. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Gös-, sik- eller gäddfilé i paprikasås

Detta kan intressera dig

Marthaförbundet demonstrerar mot nedskärningarna

Marthaförbundet deltar i demonstrationen mot nedskärningar inom tredje sektorn. Kom med och demonstrera måndag 1 september i Helsingfors!

Marthaförbundet

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Lucka 23: Ungmarthas julkalender

Vad vore julen utan en varm och krämig skål med risgrynsgröt? Med bara några få ingredienser kan du skapa den klassiska gröten att njuta av med kanel, socker och en klick smör. Låt oss sätta igång ...

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet