Glasmästarsill
Ingredienser
6
stora salta sillar
4 mindre
lökar
1 mindre
morot
¼ dl
hel kryddpeppar
1 bit
pepparrot
5–6
lagerblad
6 bitar (ca 3 cm)
ingefära
1½ msk
senap
½ l
utspädd ättika: 1 del ättika + 2 delar vatten
1 dl
socker
Så gör du
- Vattenlägg sillen över en natt, skär den i filéer och skölj väl. Dela dem i 2–3 cm breda bitar.
- Lägg sillen i en glasburk, varva med tunt skivad lök, morot, pepparrot och kryddor.
- Koka upp ättika och socker. Låt lagen kallna och häll den över sillen.
- Lägg en liten tallrik över så att sillen hålls nere i lagen. Förvara den på kallt ställe i 4–5 dagar innan den serveras.
![Glasmästarsill](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/skomakarsill.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/skomakarsill.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/skomakarsill.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/skomakarsill.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/skomakarsill.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/skomakarsill.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/skomakarsill.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/skomakarsill.jpg 1152w)