Getostgratinerad ratatouille med röda linser
Ingredienser
1 | gul lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 dl | röda linser |
1 | äggplanta |
1 | zucchini |
1 | röd paprika |
1 | gul paprika |
1 burk | tomatkross |
1 dl | vatten |
1 | tärning eller 1 msk buljongpulver |
2 tsk | rosmarin |
2 tsk | timjan |
3 st | lagerblad |
1 tsk | honung |
3 msk | olivolja |
Cirka 200 g | getost |
Salt, svartpeppar |
Så gör du
- Skala och hacka löken och vitlöken. Skär äggplantan, zucchinin, paprikan och tomaterna i bitar.
- Fräs löken i olivolja några minuter i en djup stekpanna. Tillsätt därefter linserna, äggplantan, zucchinin, paprikan och vitlöken och låt allt fräsa en stund.
- Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, örtkryddor och honung och koka sakta under lock i 20 minuter. Rör om mellan varven.
- Koka ytterligare utan lock på starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar.
- Häll den färdiga ratatouillen i en smord ugnsform. Lägg osten ovanpå. Gratinera på grilleffekten tills osten har fått lite färg.
