Fyllda apelsinkex
Ingredienser
Deg
175 g
 rumsvarmt smör
                    1 dl
 florsocker
                    1 tsk
 vaniljsocker
                    2 ½ dl
 vetemjöl
                    1 dl
 maizenamjöl
                    Fyllning, alternativ 1
60 g
 rumsvarmt smör
                    2 ½ dl
 florsocker
                    3 tsk
 färskpressad apelsinsaft
                    2 tsk
 rivet apelsinskal
                    Fyllning, alternativ 2
½ dl
 naturell färskost
                    2 msk
 smör
                    3 msk
 siktad kakao
                    Cirka 3 dl
 florsocker
                    Deg
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst med en elvisp, blanda i siktat mjöl och maizenamjöl.
- Häll smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut till kex med en diameter om cirka 3 cm. Grädda i cirka 14 minuter. Låt svalna.
Fyllningen
- Vispa ihop smör, florsocker och apelsinsaft och tillsätt det rivna apelsinskalet.
- Spritsa ut blandningen på hälften av kakorna och lägg på resten av biskvierna som ett lock.
 
               
       
      