• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning

Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning

Ingredienser


Cirka 5–10 portioner


5–10
hårdkokta ägg

Förslag på fyllning

Äggula + majonnäs + finklippt dill + räkor
Äggula + majonnäs + kaviar + en citronbit
Äggula + smetana + kaviar + finklippt gräslök
Äggula + rökt fiskkräm eller smältost + en sillbit + en grön oliv + persilja
Äggula + pepparrotsgrädde + rökt forell eller lax + en persilja- eller dillkvist
Äggula med ansjovisfilé eller sillbit + dill och majonnäs
Äggula + lite pepparrotskräm + finhackad skinka eller rökt kött

Så gör du


  1. Koka 1–2 ägg per person. Klyv äggen på längden och ta bort äggulan. Mosa äggulan och blanda dem med de olika fyllningarna.
  2. Fyll ägghalvorna med fyllningen och garnera dem.
  3. Lägg salladsblad under de färdigt fyllda ägghalvorna.

MARTHA
TIPSAR

Om äggen görs en längre tid innan de ska serveras lönar det att täcka in dem ordentligt med aluminium- eller färskfolie, annars torkar äggen snabbt. Vackert dekorerade ägghalvor passar utmärkt som förrätt, cocktailbit eller till ett smörgåsbord på påsken, men även till andra tillfällen. Om man vill göra ägghalvorna mer festliga, kan man använda en sprits och spritsa ut fyllningen på dem.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning

Detta kan intressera dig

Maamoul-kex

Recept

Boquerones med strömming

Recept

Lucka 4: Ungmarthas julkalender

Fånga julens smaker och stämning med en festlig tomat- och mozzarellakrans! En vacker och enkel rätt som blir ett garanterat blickfång på julbordet – både god och dekorativ.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet