Fruktpizza
                        
                            
                        
                        Max 45 min
                    
                                Ingredienser
2 pizzor
Deg för två pizzor
1 dl
 speltmjöl
                    2 1/2 dl
 vetemjöl
                    1 tsk
 bakpulver
                    1/4 tsk
 salt
                    1 1/2 dl
 vatten
                    1 msk
 rypsolja
                    Salt fruktpizza, fyllning för 2 pizzor
Cirka 100 g
 naturell färskost/tomatsås
                    1
 päron eller 2 plommon eller 2 äpple
                    Cirka 80 g
 getost/fetaost/rökt kalkon eller skinka
                    1
 liten rödlök
                    1/2 dl
 cashewnötter
                    2 dl
 riven ost
                    Rucola/spenat/machesallad (tillsätts efter gräddning)
                    Söt fruktpizza, fyllning för 2 pizzor
Cirka 100 g
 naturell färskost
                    2 dl
 riven ost
                    1
 päron eller 2 äpple
                    1/4 dl
 frön
                    Kolasås (ringlas på strax innan servering)
                    Kolasås
1 dl
 grädde
                    1/2 dl
 farinsocker
                    Så gör du:
- Blanda torra ingredienser i en skål. Rör ner vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg.
- Dela degen i två bitar och rulla till bollar. Kavla ut till tunna rundlar på bakplåtspapper.
- Fördela fyllning över pizzorna och grädda i cirka 8 minuter i 250 grader i nedre delen av ugnen.
- Gör kolasåsen till efterrättspizzan: Koka ingredienserna tills såsen blir lite tjockare, cirka 10 minuter. Rör om ibland. Låt svalna.
 
               
      