Fröknäcke
Max 30 min
Ingredienser
1 dl
sesamfrön
1 dl
pumpakärnor
solroskärnor
1 dl
kikärtsmjöl
1/2 dl
hela linfrön
1/2 dl
salt
1/2 dl
rybs- eller rapsolja
2 dl
kokande vatten
Flingsalt
Så gör du:
- Värm ugnen till 150 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, cirka 30 x 40 cm (för en sats fröknäcke).
- Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla i cirka 15 minuter.
- Häll smeten på mitten av bakplåtspappret och lägg ett annat bakplåtspappersark ovanpå. Jämna ut smeten med händerna eller med en kavel ända ut till kanterna, så att fröknäcket blir riktigt tunt.
- Dra av pappret och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 1–1 1/2 timme eller tills knäckebrödet känns hårt och har fått en gyllenbrun färg.
