Frangipane-toast
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
Frangipane
80 g
smör
100 g
socker
120 g
mandelmjöl
1
ägg
Toast
4 skivor
ljust bröd
2 msk
smör
2
nektariner
3
plommon
Gör så här
- Gör frangipane genom att vispa socker och smör fluffigt och sedan blanda i mandelmjöl och ägg.
- Smöra ena sidan av bröden, och strö över lite socker. Lägg bröden på en bakplåt med smörsidan nedåt
- Bred ett tjockt lager frangipane på brödskivorna. Skär nektariner och plommon i klyftor, och lagra rikligt på bröden. Strö lite socker ovanpå.
- Rosta i mitten av en 200-gradig ugn tills frukten mjuknat, ca 20 minuter. Lyft till sist plåt på övre falsen och grädda under grillen några minuter tills frukten fått bruna kanter.
