• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)

Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)
Över 60 min

Ingredienser


Kalljäst pizzadeg

2 tsk
torrjäst
Cirka 5 dl
speltsikt
3 dl
kallt vatten
1/2 tsk
salt
2 msk
olja

Fyllning blanco

50 g
kantareller/champinjoner
50 g
palsternackachips
1
mozzarellaboll
2 nävar
gula tomater
2 tsk
kapris
Purjolökringar
Vitlöksklyftor
Riven stark ost
1
päron i tunna skivor

Fyllning rosso

Tomatpuré
50 g
trattkantareller
1/2 dl
kokade belugalinser
Oregano
1
rostad paprika
2
vitlöksklyftor
Riven stark ost

Förbered kalljäst pizzadeg dagen före


  1. Blanda ner vatten i mjöl-jäst-blandningen och salta. Arbeta till en smidig deg.
  2. Pudra över lite mjöl, täck över med plastfolie och ställ hela bakbunken i kylen. Låt kalljäsa över natten.

Så gör du:


  1. Förbered fyllningen (fyllningarna).
  2. Ansa svampen och fräs i torr panna. Skiva palsternackan riktigt tunt med mandolin eller osthyvel. Stek palsternackachipsen hastigt i pannan. Päron kan antingen gräddas med i ugnen eller så toppar du det gräddade flatbreadet med färska päronskivor.
  3. Ta fram den kalljästa degen ur kylskåpet. Häll ut på mjölat bakbord. Dela i två till tre bitar. Kavla till avlånga bröd.
  4. Flytta över på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt. Värm ugnen till 250 grader.
  5. Bred över önskad fyllning och grädda 10 minuter. Klipp över färsk oregano och krydda med malen svartpeppar.

MARTHA
TIPSAR

Fyllningsförslagen i det här receptet är bara riktgivande. Du kan varierar som du vill enligt vad som finns tillhanda. Rätten är ett läckert sätt att minska matsvinn.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Frukt
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)

Detta kan intressera dig

Pizza med tomat och fisk

Recept

Pizza med svamp och blåbär

Recept

Pizza med fänkål och lök

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet