• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)

Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)
Över 60 min

Ingredienser


Kalljäst pizzadeg

2 tsk
torrjäst
Cirka 5 dl
speltsikt
3 dl
kallt vatten
1/2 tsk
salt
2 msk
olja

Fyllning blanco

50 g
kantareller/champinjoner
50 g
palsternackachips
1
mozzarellaboll
2 nävar
gula tomater
2 tsk
kapris
Purjolökringar
Vitlöksklyftor
Riven stark ost
1
päron i tunna skivor

Fyllning rosso

Tomatpuré
50 g
trattkantareller
1/2 dl
kokade belugalinser
Oregano
1
rostad paprika
2
vitlöksklyftor
Riven stark ost

Förbered kalljäst pizzadeg dagen före


  1. Blanda ner vatten i mjöl-jäst-blandningen och salta. Arbeta till en smidig deg.
  2. Pudra över lite mjöl, täck över med plastfolie och ställ hela bakbunken i kylen. Låt kalljäsa över natten.

Så gör du:


  1. Förbered fyllningen (fyllningarna).
  2. Ansa svampen och fräs i torr panna. Skiva palsternackan riktigt tunt med mandolin eller osthyvel. Stek palsternackachipsen hastigt i pannan. Päron kan antingen gräddas med i ugnen eller så toppar du det gräddade flatbreadet med färska päronskivor.
  3. Ta fram den kalljästa degen ur kylskåpet. Häll ut på mjölat bakbord. Dela i två till tre bitar. Kavla till avlånga bröd.
  4. Flytta över på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt. Värm ugnen till 250 grader.
  5. Bred över önskad fyllning och grädda 10 minuter. Klipp över färsk oregano och krydda med malen svartpeppar.

MARTHA
TIPSAR

Fyllningsförslagen i det här receptet är bara riktgivande. Du kan varierar som du vill enligt vad som finns tillhanda. Rätten är ett läckert sätt att minska matsvinn.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Frukt
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)

Detta kan intressera dig

Smarta tips om den gröna novemberskogen

Har du tänkt på att skogen faktiskt alltid är grön? En skog med mossa, lingonris, granar och andra barrträd är den bästa platsen att besöka under de mörka och gråa månaderna. Elisabeth Eriksson och...

Ekologi

Rödbetscarpaccio med friterad kapris & aioli

Recept

Välj lokalt, förändra globalt - Marthaförbundets valteser inför 2025

Genom att prioritera lokala lösningar och hållbara konsumtionsmönster bygger vi ett samhälle som är motståndskraftigt, tryggt och aktivt bidrar till att minska vår negativa påverkan på planeten.

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet