Fisksnurror
Ingredienser
Cirka 12 st
2 dl
 mjölk
                    ½ paket (25 g)
 jäst
                    2–3 msk
 olja eller smält smör
                    1 dl
 riven ost
                    4 ½ dl
 grahamsmjöl
                    ägg till penslingen
                    Riven ost
                    Fyllning
150–200 g
 skivad kallrökt sik eller annan fisk
                    Drygt 1 dl
 finklippt dill
                    Cirka ½ dl
 finhackad persilja
                    Så gör du
- Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt de övriga ingredienserna. Knåda degen smidig. Täck över skålen med en duk och låt degen jäsa.
 - Häll ut degen på mjölat bord och klappa eller kavla ut den till en rektangulär platta, omkring 30x40 cm stor.
 - Sprid ut den strimlade fisken och örterna över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär upp den i 12 lika stora bitar.
 - Flytta över bitarna i muffinsformar eller på en plåt med en snittyta uppåt. Låt muffinsarna jäsa under duk.
 - Pensla med ägg och strö riven ost över enligt smak. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter.