• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fisksnurror

Ingredienser


Cirka 12 st


2 dl
mjölk
½ paket (25 g)
jäst
2–3 msk
olja eller smält smör
1 dl
riven ost
4 ½ dl
grahamsmjöl
ägg till penslingen
Riven ost

Fyllning

150–200 g
skivad kallrökt sik eller annan fisk
Drygt 1 dl
finklippt dill
Cirka ½ dl
finhackad persilja

Så gör du


  1. Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt de övriga ingredienserna. Knåda degen smidig. Täck över skålen med en duk och låt degen jäsa.
  2. Häll ut degen på mjölat bord och klappa eller kavla ut den till en rektangulär platta, omkring 30x40 cm stor.
  3. Sprid ut den strimlade fisken och örterna över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär upp den i 12 lika stora bitar.
  4. Flytta över bitarna i muffinsformar eller på en plåt med en snittyta uppåt. Låt muffinsarna jäsa under duk.
  5. Pensla med ägg och strö riven ost över enligt smak. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Fisk
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Fira Östersjödagen i Gumbostrand!

Välkommen till en gemytlig och lärorik kväll vid havet när vi uppmärksammar Östersjödagen i Gumbostrand! Gumbohusets gård förvandlas till ett livligt torg med smakupplevelser, aktiviteter för barn ...

Påminnelse: Håller ni föreningens webbplats levande?

En uppdaterad webbplats är föreningens digitala skyltfönster. Se gärna till att sidan alltid innehåller aktuell information och korrekta kontaktuppgifter.

För föreningar

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet