Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Fisklasagne

Ingredienser


4 portioner


6–8
gröna lasagneplattor
½ liten
purjolök
5
vitlöksklyftor
150 g
zucchini
100 g
bladselleri
1 liten burk
tomatkross
150 g
rökt eller kallrökt fisk
3 msk
matolja

Ostsås

1 l
mjölk
1 dl
vetemjöl
2 msk
olja eller smör
5 dl
riven lagrad ost
Muskotnöt
Salt

Ostsås


  1. Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet.
  2. Häll lite i sänder i varm mjölk under omrörning. Rör om tills såsen kokar upp igen och koka på svag värme 4 minuter eller tills såsen tjocknar.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner 3 dl av den rivna osten. Smaka av med muskotnöt och salt.

Lasagne


  1. Ansa och fräs purjolöken och den skalade vitlöken i olja. Skär zucchinin och bladsellerin i strimlor och fräs dem i olja. Vill du ha lasagnen helt vegetarisk går det bra att förutom lök, bladselleri och zucchini tillsätta cirka 200 g lätt förkokt broccoli i små bitar.
  2. Bred ut ett cirka ½ cm tjockt lager med ostsås på bottnen av formen, cirka ⅓ av såsen.
  3. Lägg lasagneplattor i två lager med ostsås, tomatkross, grönsaker och fisk mellan varven. Täck med ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen, 20 minuter i 225 grader.

MARTHA
TIPSAR

Lasagnen kan djupfrysas efter gräddningen. Dekorera lasagnen med bladen från bladselleri och dill.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Pasta
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Våfflor med surdeg

Våfflor med surdeg

Recept
Lucka 6: Baka snabba pepparkakor

Lucka 6: Baka snabba pepparkakor

UngMartha
Braxencheesecake

Braxencheesecake

Ekologi | Recept
Välkommen på Marthaförbundets årsmöte!

Välkommen på Marthaförbundets årsmöte!

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet