• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fisklasagne

Ingredienser


4 portioner


6–8
gröna lasagneplattor
½ liten
purjolök
5
vitlöksklyftor
150 g
zucchini
100 g
bladselleri
1 liten burk
tomatkross
150 g
rökt eller kallrökt fisk
3 msk
matolja

Ostsås

1 l
mjölk
1 dl
vetemjöl
2 msk
olja eller smör
5 dl
riven lagrad ost
Muskotnöt
Salt

Ostsås


  1. Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet.
  2. Häll lite i sänder i varm mjölk under omrörning. Rör om tills såsen kokar upp igen och koka på svag värme 4 minuter eller tills såsen tjocknar.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner 3 dl av den rivna osten. Smaka av med muskotnöt och salt.

Lasagne


  1. Ansa och fräs purjolöken och den skalade vitlöken i olja. Skär zucchinin och bladsellerin i strimlor och fräs dem i olja. Vill du ha lasagnen helt vegetarisk går det bra att förutom lök, bladselleri och zucchini tillsätta cirka 200 g lätt förkokt broccoli i små bitar.
  2. Bred ut ett cirka ½ cm tjockt lager med ostsås på bottnen av formen, cirka ⅓ av såsen.
  3. Lägg lasagneplattor i två lager med ostsås, tomatkross, grönsaker och fisk mellan varven. Täck med ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen, 20 minuter i 225 grader.

MARTHA
TIPSAR

Lasagnen kan djupfrysas efter gräddningen. Dekorera lasagnen med bladen från bladselleri och dill.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Pasta
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Louise Mérus tar Marthas vardagsmat till nästa nivå på Instagram

Marthaförbundet lanserar nytt Instagramkonto för vardagsmat tillsammans med matkreatören Louise Mérus.

Hushåll

Grynsallad med ärter, rökt mört & picklade rädisor

Recept

Mealprep för studerande

Som studerande, eller ung vuxen överlag, har man ofta både begränsat om tid och begränsat om pengar. Då tänker man lätt att man måste prioritera det ena över det andra: att köpa färdig mat som går ...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet