• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fisklasagne

Ingredienser


4 portioner


6–8
gröna lasagneplattor
½ liten
purjolök
5
vitlöksklyftor
150 g
zucchini
100 g
bladselleri
1 liten burk
tomatkross
150 g
rökt eller kallrökt fisk
3 msk
matolja

Ostsås

1 l
mjölk
1 dl
vetemjöl
2 msk
olja eller smör
5 dl
riven lagrad ost
Muskotnöt
Salt

Ostsås


  1. Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet.
  2. Häll lite i sänder i varm mjölk under omrörning. Rör om tills såsen kokar upp igen och koka på svag värme 4 minuter eller tills såsen tjocknar.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner 3 dl av den rivna osten. Smaka av med muskotnöt och salt.

Lasagne


  1. Ansa och fräs purjolöken och den skalade vitlöken i olja. Skär zucchinin och bladsellerin i strimlor och fräs dem i olja. Vill du ha lasagnen helt vegetarisk går det bra att förutom lök, bladselleri och zucchini tillsätta cirka 200 g lätt förkokt broccoli i små bitar.
  2. Bred ut ett cirka ½ cm tjockt lager med ostsås på bottnen av formen, cirka ⅓ av såsen.
  3. Lägg lasagneplattor i två lager med ostsås, tomatkross, grönsaker och fisk mellan varven. Täck med ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen, 20 minuter i 225 grader.

MARTHA
TIPSAR

Lasagnen kan djupfrysas efter gräddningen. Dekorera lasagnen med bladen från bladselleri och dill.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Pasta
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Äppelkompott & pannacotta med gräddfil

Recept

Lucka 19: Ungmarthas julkalender

En servett vikt som en elegant rosett ger det där lilla extra till julbordet. Det är enkelt, stilfullt och gör varje plats lite mer inbjudande.

UngMartha

Pizza med potatis och palsternacka

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet