Fiskfärsbiffar med marinerad rödlök
Ingredienser
200 g | gäddfilé |
200 g | forellfilé |
½ dl | skorpmjöl |
1 ½ dl | grädde |
1 | ägg |
1 dl | finklippt gräslök |
1 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar |
Smör till stekning | |
Salladsblad | |
Gräddfilssås, smaksätt med valfria kryddor eller örter |
Marinerad rödlök |
|
---|---|
1 | rödlök |
¼ dl | äppel-, vitvins- eller rödvinsvinäger |
1 msk | socker |
¼ tsk | salt |
¼ dl | vatten, eller så mycket att löken täcks |
Så gör du
- Blanda grädde och skorpmjöl i en skål.
- Skär fiskfilén i bitar. Kör fisk, salt och peppar till en massa i matberedare.
- Blanda fiskmassan med ströbrödet och blanda i ett ägg och den finklippta gräslöken.
- Skölj händerna med vatten och forma åtta biffar. Stek biffarna i smör i cirka 4 minuter per sida.
- Servera fiskfärsbiffarna i sallatsblad med gräddfilssås och marinerad rödlök.
Marinerad rödlök
- Skala och hacka löken eller skär i tunna skivor.
- Lägg i en skål och blanda ner de övriga ingredienserna. Rör om så att socker och salt löser sig. Låt stå minst en timme.
