• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Fiskburgare

Fiskburgare

Ingredienser


4 portioner


400 g
fiskfilé (4 st)
Rågmjöl
Salt, peppar
1
paprika
150 g
bönor
1–2
morötter
½
zucchini
1
rödlök
Örtsalt
6 skivor
rostbröd med fullkorn
2 dl
grynost
Dill

Så gör du


  1. Tvätta alla grönsaker och skala moroten. Skär allt i tunna stavar, tag ut tunna bitar av moroten med hjälp av potatisskalaren.
  2. Blanda rågmjöl med salt och peppar (cirka 1 dl + 1 tsk salt och 1–2 krm peppar). Vänd fiskfiléerna i mjölet.
  3. Värm en stekpanna med lite matfett, när fettet slutat bubbla, lägg i fisken och stek den 1–3 minuter på vardera sida. Lägg den åt sidan.
  4. Värm lite olja i pannan och fräs eller woka grönsakerna (utan att de tar färg) så att de har lite tuggmotstånd kvar. Krydda med örtsalt.
  5. Rosta brödskivorna och blanda grynost med klippt dill.
  6. Lägg upp på fyra tallrikar en rostad brödskiva, fiskfilé, grönsaker, klicka på av dill, grynost och lägg en halv brödskiva på som lock

MARTHA
TIPSAR

En hamburgare med fiskfilé, grönsaker, bröd och en sås gjord på grynost, blir en snabb måltid som är näringsrik. Fisk är snabbmat, kort tillredningstid, mycket hälsosam och väldigt billig om man fångar den själv!

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fiskburgare

Detta kan intressera dig

Spara för en trygg framtid

Att spara ger dig trygghet och frihet att planera framåt. Det handlar inte om hur mycket du sparar, utan att du gör det regelbundet. Gör sparandet till en vana och håll pengarna på ett separat kont...

Ekonomi

Fira den finlandssvenska matkulturdagen i Labbnäs 9.10

Matkulturdagen 2025 firas på Labbnäs i Dragsfjärd. På programmet står det nya matkulturmagasinet, utdelning av årets matkulturpris och en smakrik middag med inhemska oljeväxter.

Hushåll

Tips för bra matvanor

Matlagning är en fantastisk färdighet som ger dig möjligheten att utforska nya smaker och kreativitet. Det handlar om att skapa smakupplevelser som inte bara får det att vattnas i munnen, utan även...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet