Fin fiskfärs
Ingredienser
600 g
fiskfilé av till exempel gädda, mört och gös
½ tsk
salt
½ krm
vitpeppar
2 msk
potatismjöl
5 dl
mjölk eller gräddmjölk
Till formen: smör eller margarin, skorpsmulor
Så gör du
- Putsa fiskfiléerna. Mal dem eller kör dem i mixer eller matberedningsmaskin. Arbeta in salt, peppar och potatismjöl och späd med vätskan litet i sänder. Färsen skall ha en krämliknande konsistens.
- Smörj och strö skorpsmulor i en rak eller rund kakform, cirka 1 ½ liter. Häll i smeten.
- Ställ formen i vattenbad och grädda färsen i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 40 minuter.
![Fin fiskfärs](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)